Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξυδάκης Bogaz musique Τσαλιγοπούλου

Δ.Τ.

Ξυδάκης Bogaz musique Τσαλιγοπούλου
Τίτλος:
Ξυδάκης Bogaz musique Τσαλιγοπούλου
Πότε:
Πεμ, 24. Αύγουστος 2017 - Παρ, 25. Αύγουστος 2017
Κατηγορίες:
Συναυλίες, Live, Έντεχνα - Rock Live
Hits:
2410
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

24 08
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
21.30

Ξυδάκης Bogaz musique Τσαλιγοπούλου

Η μνήμη και ο άνεμος υφαίνουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τα μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξυδάκη ξετυλίγοντας το νήμα. Μέσα και μαζί με τον λόγο των στιχουργών και των ποιητών, τα τραγούδια του κρατούν δεμένους με ξόρκια όσους τα σιγοτραγούδησαν. Από ένα τέτοιο ξόρκι φαίνεται πως άρχισαν όλα. Παίζουν ήδη μαζί μουσική εδώ και μισή δεκαετία, όμως ως Bogaz Musique νοούνται από το 2014, όταν ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης θέλησε να τους ονομάσει μουσικό “δίαυλο”, κοινώς μπουγάζι, εκ της Τουρκικής bogaz. Σε μια αριστοτεχνική ισορροπία ανάμεσα στο σήμερα και το χτες, ανάμεσα στη μνήμη και το μέλλον, ανάμεσα στον ηλεκτρισμό και στο γλυκό Λεβάντε, αρμένισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό της Ελένης Τσαλιγοπούλου, συνδιαμορφώνοντας μέσα από την κοινή τους αισθητική τον προσωπικό τους, απολύτως ιδιαίτερο και άκρως καλοδουλεμένο ήχο.
Αυτή τη φορά έρχονται να προτείνουν μια σύγχρονη ανάγνωση των τραγουδιών του συνθέτη Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς θα εισέρχεται στο μαγικό ρεαλισμό του σύμπαντος των τραγουδιών του. Ο Νίκος Ξυδάκης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανακαλούν την προϊστορία τους και ξανασυναντιώνται μετά από χρόνια επί σκηνής.
Το νήμα ξαναπιάνεται από το παρόν.
Κι αν οφείλουν σ’ αυτή τη μάχη με τους ανεμόμυλους κάτι να προστατέψουν, είναι μάλλον το μυστικό που κρύβεται στην Αρχή των Τραγουδιών.

Διοργάνωση : PROSPERO
Είσοδος : 15 € Α’ ζώνη
13 € Β’ ζώνη

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us