Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Πέτρος Βεντουρής , ο Ηλίας Μαυροσκούφης και ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος

Δ.Τ.

Τίτλος:
Ο Πέτρος Βεντουρής , ο Ηλίας Μαυροσκούφης και ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος
Πότε:
Τρι, 22. Μάρτιος 2016 - Τετ, 23. Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:
Event, Live, Έντεχνα - Rock Live
Hits:
1841
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Ο Πέτρος Βεντουρής , ο Ηλίας Μαυροσκούφης και ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος | Τρίτη 22/3 ''Σταυρός του Νότου club''
"Μία φορά και έναν καιρό , ζούσε σε μια μαγική κοιλάδα ένας φοβερός «Δράκος» .Κάθε πρωί στεναχωρημένος έπινε ''Πικρό καφέ'' ,επειδή όλοι τον έτρεμαν και δεν ήθελαν να ακούσουν τα τραγούδια του. Έτσι και αυτός άρχισε να γράφει μουσικές με «Λόγια της Σιωπής» που μπορούσαν να ακούσουν μόνο λίγοι . Μια μέρα περνώντας από την κοιλάδα ένα «Θεριό», άκουσε τα τραγούδια του, τον πλησίασε και χωρίς να φοβηθεί καθόλου του χάρισε ένα «Χάρτινο λουλούδι». Ο «Δράκος» κατάλαβε πως επιτέλους άκουσε κάποιος τα τραγούδια του και του αποκρίθηκε: Τόσα χρόνια κανείς δεν με καταλάβαινε και το μόνο που προσπαθούσα να κάνω ήταν να «Βάζω φωτιά» στις συνειδήσεις τους. Ήρθες εσύ όμως και με αυτό το «Χάρτινο λουλούδι» με ελευθέρωσες. Τώρα πια θα μπορώ «Να πετάξω» χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Κι απάντησε το «Θεριό» : Να ξέρεις «Όλα για όσα προσεύχεσαι» κάποια στιγμή γίνονται πραγματικότητα. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα σε νοιώσει ,θα σε ακούσει και θα σε δεχτεί όπως είσαι, ακόμα κι όταν «Εδώ βραδιάζει»... και έτσι έπεσε η νύχτα και ξεκίνησε η μουσική..."
Τρεις νέοι τραγουδοποιοί, ο Πέτρος Βεντουρής, ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και ο Ηλίας Μαυροσκούφης, μαζί με δύο νέες ερμηνεύτριες, την Μαρία Καρέτσου και την Γεωργία Κοκορίγκου ενώνουν τις ανησυχίες τους σε μια κοινή μουσική παράσταση, που σκοπό έχει να αναδείξει την δουλειά τους. Πέντε καλοί φίλοι πλέον, μαζί με μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών, για μια παράσταση μόνο, την Τρίτη 22/3 στον Σταυρό του Νότου Club.
Μαζί τους οι μουσικοί :
Δημήτρης Καζάνης_βιολί
Βασίλης Καραμπελόπουλος_ντραμς
Άκης Κώτας_μπάσο
Στέφανος Χατζηαναγνώστου_φλάουτο

Ο Πέτρος Βεντουρής είναι ένας νέος τραγουδοποιός ο οποίος κατάγεται από την Νάουσα της Πάρου. Τα τελευταία 2 χρόνια μένει μόνιμα στην Αθήνα όπου και παρουσιάζει σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης, την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά του που θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Όλα για όσα προσεύχεσαι» το Σεπτέμβριο του 2016 σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρία του Μίλτου Καρατζά, "Final touch". Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησε το ‘’Χάρτινο Λουλούδι’’ ως τραγούδι Singleτου επερχόμενου δίσκου του. Έχει προκριθεί και συμμετάσχει στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών. Τέλος με την μη- κερδοσκοπική οργάνωση ‘’Θετική Φωνή’’ έχει παίξει liveγια τους φυλακισμένους των φυλακών Κορυδαλλού όπου και από εκεί εμπνεύστηκε το ομώνυμο τραγούδι που ονοματίζει τον δίσκο του.
‘’Χάρτινο Λουλούδι’’ (cdsingle): https://www.youtube.com/watch?v=ZnvvyCX6D3Q
Facebook page: https://www.facebook.com/ventourispetros/?fref=ts
Ο Ηλίας Μαυροσκούφης για το τραγούδι του "Βάζω φωτιά" διακρίθηκε με το βραβείο κοινού και με ειδική εύφημο μνεία από την κριτική επιτροπή στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών, ενός μουσικού θεσμού που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Την προηγούμενη χρονιά (2013) προκρίθηκε στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού ταργουδιού/3», με το τραγούδι του "Διπλή διαδρομή-Χαμένος". Έχει μελοποιήσει τα ποιήματα "Στο παιδί μου" του Μανόλη Αναγνωστάκη και τη "Μεταρσίωση" του Νικηφόρου Βρεττάκου όπου και παρουσιάστηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών τον Μάη του 2015 για την παράσταση «Ελληνικό Σχέδιο/Νέοι συνθέτες μελοποιούν Έλληνες ποιητές».
‘’Βάζω φωτιά ’’: https://www.youtube.com/watch?v=I-IuX0iGd8w
Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Λόγια της Σιωπής" το Δεκέμβριο του 2015 από τις εκδόσεις "Μετρονόμος". Τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα έγιναν με την κυκλοφορία του πρώτου CD-single της ''4ης Ακρόασης'' της Μικρής Άρκτου'' απ' όπου και διακρίθηκε με το τραγούδι του ''Ο Δράκος''. Ο στίχος του κοινωνικοπολιτικός κυρίως, με διάθεση περιγραφής αυτών που ζούμε σήμερα, όμως στην θεματολογία του υπάρχουν και τραγούδια για την αγάπη, τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις.
‘’Λόγια της Σιωπής’’: https://www.youtube.com/watch?v=pfR7yx2khyc
Facebook page: https://www.facebook.com/Γιώργος-Μητρογιαννόπουλος-Γεωργία-Κοκορίγκου-224150264274384/?fref=ts
Η Μαρία Καρέτσου γεννήθηκε στην Αττική την πρώτη Οκτωβρίου του 1989. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φοιτά στο «Μουσικό σχολείο Αλίμου» μέχρι και την τελευταία τάξη του λυκείου. Εκεί σε συνδυασμό με τις ωδειακές της σπουδές στο «Αττικό Ωδείο» με καθηγητή τον Χάρη Χριστόφιλο αποκτά ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική παιδεία και διδάσκεται πιάνο και μαντολίνο. Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις το 2007 περνάει στο ΑΕΙ Αχαΐας στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Επίσης παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα κλασικής φωνητικής και ορθοφωνίας με δασκάλα τη συνταξιούχο της Λυρικής σκηνής και απόφοιτο του ωδείου Mozzart της Γερμανίας, Δέσποινα Κάτσαρη. Στη μουσική καριέρα της μέχρι στιγμής είναι μέλος της Μπάντας Minor Project, και συνεργάζεται με τον Πέτρο Βεντουρή συμμετέχοντας στον πρώτο του δίσκο «Όλα για όσα προσεύχεσαι», που θα είναι σύντομα διαθέσιμος ,ως vocalist και παίζοντας μαντολίνο.
Η Γεωργία Κοκορίγκου ,απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , έχει ενασχοληθεί με την εκμάθηση παραδοσιακών κρουστών, κιθάρας , φωνητικής, ακορντεόν, θεατρικού παιχνιδιού , μουσικοκινητικής αγωγής. Συμμετέχει στο δίσκο "Λόγια της σιωπής" του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου ως ερμηνεύτρια και με ένα δικό της τραγούδι το" Apart", επίσης έχει συνεργαστεί μουσικά στο "Αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης" με τους επιλεχθέντες της 4ης ακρόασης της Μικρής Άρκτου στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού. Τέλος έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και με το θέατρο.

Σταυρός του Νότου club (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος)
Τρίτη 22/3 και ώρα 9:30μ.μ.
είσοδος 12 ευρώ με ποτό

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us