Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
Αστυνομικό Δελτίο 06 Νοεμβρίου 2018

Στον εισαγγελέα 26 άτομα για την επίθεση σε βάρος μεταναστών

Στον εισαγγελέα 26 άτομα για την επίθεση σε βάρος μεταναστών Στον εισαγγελέα 26 άτομα για την επίθεση σε βάρος μεταναστών
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν 26 άτομα τα οποία συμμετείχαν, είτε ως φυσικοί αυτουργοί,

είτε ως ηθικοί, στην επίθεση σε βάρος μεταναστών που σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη και εκτεταμένη έρευνα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή συνολικά 26 ατόμων σε έκνομες ενέργειες, και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 22ης Απριλίου 2018, σε μνημείο παρακείμενο της πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα, για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν με απειλητικές διαθέσεις μετανάστες, που ευρίσκοντο σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με απώτερο σκοπό τη βίαιη απομάκρυνσή τους.

Ακολούθως ενισχυόμενα και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους αλλοδαπούς και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης μέρας, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Τα 26 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί αυτουργοί, είτε ως ηθικοί, καθώς υποκίνησαν τα επεισόδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστηκε 68 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us