Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023
Οικονομία 08 Φεβρουαρίου 2023

Κίνα: Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων μπαταριών για οχήματα καταγράφηκαν στην κινεζική αγορά το 2022

Κίνα: Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων μπαταριών για οχήματα καταγράφηκαν στην κινεζική αγορά το 2022 Κίνα: Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων μπαταριών για οχήματα καταγράφηκαν στην κινεζική αγορά το 2022 Κίνα: Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων μπαταριών για οχήματα καταγράφηκαν στην κινεζική αγορά το 2022
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

PWC

Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) έγιναν το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρία στρατηγικής Strategy & PricewaterhouseCoopers που ανήκει στο δίκτυο των εταιριών της.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων BEV κατέγραψαν ετήσια αύξηση 70% το 2022, ενώ η Κίνα ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε “τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια”, σύμφωνα με την έρευνα της PwC.

Οι πωλήσεις των οχημάτων BEV στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές.

“Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει”, δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 967 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us