Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2025
Χανιά 03 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις πρωτοβουλίες μαθητών και φοιτητών ενάντια στο δυστύχημα στα Τέμπη

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις πρωτοβουλίες των μαθητικών συμβουλίων και των φοιτητικών συλλόγων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Η ανακοίνωση: 

Τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων της ΚΝΕ χαιρετίζουν όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που πήραν οι μαθητές και οι φοιτητές στα Χανιά για να καταδικάσουν την απουσία μέτρων ασφαλείας και τη διαχρονική απαξίωση των λαϊκών αναγκών για ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση που οδήγησαν στο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Με σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!» καλούμε κάθε νέο και νέα να μην επιτρέψει αυτό το έγκλημα να επαναληφθεί! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας, όπως φωνάζουν χρόνια οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομους και καμία κυβέρνηση ή εταιρία δεν τους άκουγε.

Δε γίνεται στον 21ο αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ, να συγκρούονται τρένα του μοναδικού σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και να χάνονται με τέτοιο τραγικό τρόπο ανθρώπινες ζωές. Δε γίνεται να μην υπάρχει αυτόματο σύστημα που ελέγχει τις διαδρομές, ώστε να μηδενιστεί ο κίνδυνος σύγκρουσης. Δε γίνεται ακόμη και η προστασία μας να κοστολογείται!

Δε θα επιτρέψουμε κυβερνήσεις, κράτος και εταιρίες να κρυφτούν πίσω από την «ατομική ευθύνη» του «ανθρώπινου λάθους».

Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές!

Φοιτητές και μαθητές της πόλης των Χανίων εκφράζουν πολύμορφα την τεράστια θλίψη τους και συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και το θυμό τους για το έγκλημα που έγινε εξαιτίας της πολιτικής που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους κάθε ανθρώπινη ζωή! Με πανό, πικέτες, σχηματισμούς από τσάντες, σιωπηλές διαμαρτυρίες οι μαθητές και οι φοιτητές γίνονται η φωνή των νεκρών ξεκαθαρίζοντας πως αυτό το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο!

Καλούμε όλο το χανιώτικο λαό και την νεολαία να συμμετάσχει στις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια στο έγκλημα. Καλούμε όλη τη χανιώτικη νεολαία και τον λαό μας να στηρίξει έμπρακτα τους τραυματίες, δίνοντας αίμα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-20:00 και Σάββατο 9:00-14:00 στο κέντρο Αιμοδοσίας (Νοσοκομείο).

The post Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις πρωτοβουλίες μαθητών και φοιτητών ενάντια στο δυστύχημα στα Τέμπη first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 91 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us