Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022
Χανιά 19 Μαΐου 2022

Ενεργειακή κρίση: Ανάγκη για άμεση λύση | Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου, ζητά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Ειδικότερα: 

Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και το λιανεμπόριο, ένεκα της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κρίση υγειονομική, οικονομική, γεωστρατηγική και ενεργειακή, με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, που βάζει σε δοκιμασία τους εμπόρους και την κοινωνία.

Το λιανεμπόριο, όντας άμεσα εξαρτώμενο από το διαθέσιμο προς κατανάλωση εγχώριο εισόδημα, καθώς και από τον τουρισμό, αντιμετωπίζει καθημερινά τις δυσκολίες αυτές.

Η συνεχιζόμενη από τις αρχές του έτους καθίζηση της αγοραστικής κίνησης, η αύξηση του πληθωρισμού σε διψήφιο νούμερο, και το ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος, καθιστούν την επιβίωση των επιχειρήσεων δύσκολη και πολλές φορές, πλέον, αδύνατη. Τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση με το «Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την Αντιμετώπιση των Αυξήσεων στο Ρεύμα», απορροφούν μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκάλεσαν στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Με τις εξελίξεις όμως σ αυτόν τον τομέα να είναι ραγδαίες, ήδη σε μικρό διάστημα τα μέτρα θα είναι παρωχημένα και εκτός πραγματικότητας.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από την πολιτεία να είναι σε εγρήγορση και να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου, όπως η οριστική κατάργηση, αντί της ανακοινωθείσας προσωρινής αναστολής, της αποδεδειγμένα προβληματικής Ρήτρας Αναπροσαρμογής.

Επιπλέον ζητάμε να αξιολογείται διαρκώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης, ώστε να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και να ισχύουν για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η αυξητική πληθωριστική πίεση. Το λιανεμπόριο, όντας ο πυλώνας της οικονομίας και ο καθρέφτης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας, πρέπει να βοηθηθεί και να επιβιώσει .

The post Ενεργειακή κρίση: Ανάγκη για άμεση λύση | Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 30 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram