Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024
Χανιά 28 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική εσπερίδα στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης για το παρθένο ελαιόλαδο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας», την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά).

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ανάδειξη και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

5:30 – 5:40μ.μ.
Προσέλευση-Εγγραφές

5:40 – 6:00μ.μ.
Έναρξη-Χαιρετισμοί

6:00 – 6:15μ.μ.
Στρατηγικός Σχεδιασμός για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Κρήτη/Kriti” της Περιφέρειας Κρήτης και Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.
Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος Τ.Ε., πρώην πρόεδρος AREPO.

6:15 – 6:30μ.μ.
Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου.
Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

6:30 – 6:45μ.μ.
Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;
Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου.

6:45 – 7:00μ.μ.
Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας.
Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛΓΟ – Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

7:00 – 7:15μ.μ.
Επιμολύνσεις ελαιολάδου.
Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα, Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης, 9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου.

7:15 – 7:30μ.μ.
Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;
Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης, Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh.

7:30 – 8:00μ.μ.
Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου “Κρήτη/Kriti”, Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων.
Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη, Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, μέλος Δ.Σ. ΣΥ.Τ.Ε.Κ.

8:00 – 8:30μ.μ.
Συζήτηση – Κλείσιμο εσπερίδας.

The post Ενημερωτική εσπερίδα στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης για το παρθένο ελαιόλαδο first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 62 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us