Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025
Χανιά 30 Ιουνίου 2024

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών για την έλλειψη Παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Aπό την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Το τελευταίο περιστατικό με το 11αχρονο αγόρι με 67% αναπηρία, το οποίο έχει κάνει δύο χειρουργεία ενώ ασθενεί με την νόσο Crohn και βρίσκεται υπό αγωγή ανοσοκαταστολής, που βρέθηκε λόγω αποφρακτικού ειλεού  στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και πιο συγκεκριμένα στα ΤΕΠ, αποκαλύπτει το μέγεθος της έλλειψης ιατρικού προσωπικού   και πιο συγκεκριμένα παιδοχειρουργού, αφού μετά από  κοπρανοειδή εμετό, αποφάσισαν να το μεταφέρουν με ασθενοφόρο επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς στα Χανιά, δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν .
 
Ωστόσο σύμφωνα με την μητέρα, ο Γολγοθάς του 11χρονου δεν σταματάει εκεί, καθώς όταν έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ αφού εξέτασαν την κατάστασή του, οι γιατροί, όπως καταγγέλλει, δεν ήθελαν να κάνουν εισαγωγή το παιδί στην Παιδοχειρουργική ,και έβγαλαν το άρρωστο παιδί  έξω από την πόρτα, όπου περίμενε για πέντε ώρες στο πάτωμα. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ίδια έγινε καταγγελία στο Γραφείο Ληπτών του υπουργείου Υγείας, όπως εκεί αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες του περιστατικού.
 
Οι ευθύνες γι αυτή την κατάσταση βαρύνουν και αυτή και τις προηγούμενες διοικήσεις που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων διαχρονικά και της ΕΕ  καταστρέφουν μεθοδικά ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ διογκώνοντας παράλληλα τον ιδιωτικό τομέα.
 
Εμείς σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών δεν θα δεχτούμε άλλο την υποβάθμιση των δωρεάν υπηρεσιών υγείας που δικαιούται ο χανιώτικος λαός και θα κινητοποιηθούμε άμεσα.
 
ΚΑΛΟΎΜΕ  ΟΛΑ  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΗ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
 

The post Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών για την έλλειψη Παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 71 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us