Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Χανιά 23 Απριλίου 2024

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ στο μέτωπο της πυρκαγιάς (φώτο)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, Περιφερειακό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του Γραφείο Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκε σήμερα το πρωί από τις πρώτες ώρες στην περιοχή του Ναυστάθμου στη Σούδα, όπου επιχειρούσαν δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων από τους αρμόδιους, για τις πολλές διαφορετικές εστίες και τον σοβαρό κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα δυναμώσουν τις επόμενες ώρες.

Σημασία τώρα, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, έχει να πέσουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις και να σβήσει η φωτιά που έχει θέσει σε κίνδυνο συνολικά την περιοχή αλλά και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου, το Ναυτικό Νοσοκομείο, τα σχολεία και τον οικισμό του Ναυστάθμου.

Εξήραν τη μεγάλη κινητοποίηση όλων, πυροσβεστικής, δυνάμεων του στρατού και του ναυτικού, εθελοντών, δημοτικών υπαλλήλων, ερυθρού σταυρού και άλλων που με αυτοθυσία έπεσαν στη μάχη, με όσα μέσα και εξοπλισμό διέθεταν. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως ο λαός μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει φυσικό πλούτο, περιβάλλον και περιουσίες, ενώ κάλεσαν τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Σημειώθηκε επίσης πως το κλιμάκιο του ΚΚΕ διαπίστωσε στην ευρύτερη περιοχή μεγάλες εκτάσεις ακαθάριστων χωραφιών, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παντελής έλλειψη πυροσβεστικών κρουνών και άλλων μέσων πυρόσβεσης τόσο έξω όσο και μέσα στις εγκαταστάσεις του Ναυσταύθμου.

Την επόμενη μέρα, υπογράμμισαν, πρέπει να ανοίξει σοβαρά και ουσιαστικά η συζήτηση για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και στελέχωσης που πρέπει άμεσα να παρθούν, καθώς βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και δυστυχώς λίγες μόνο μέρες μετά την παρουσίαση της Ερώτησης του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο, οι εκτιμήσεις του Κόμματος επιβεβαιώνονται και στην περιοχή μας.

The post Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ στο μέτωπο της πυρκαγιάς (φώτο) first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 18 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us