Σάββατο, 10 Μαΐου 2025
Χανιά 10 Αυγούστου 2023

Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι συλληφθέντες για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα το απόγευμα της Τετάρτης (βλέπε εδώ) και μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε περίπου 7 ώρες, πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορίας ανθρώπων, μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χανιώτη γιατρού, δικηγόρος Μιχάλης Μαύρος, δήλωσε πως πρόκειται για μία εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση, πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. 

Σε ότι αφορά τη θέση του Χανιώτη γιατρού ο κ. Μαύρος δήλωσε, ότι κίνητρό του ήταν να βοηθήσει ζευγάρια να γίνουν γονείς: “Ο εντολέας μου έχει πεποίθηση ότι με την επεξεργασία που θα γίνει θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης» 

 

The post Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι συλληφθέντες για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 85 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us