Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
Χανιά 23 Απριλίου 2024

Χανιά: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν ο οικισμός του Π.Ν και το Ν.Ν.Κ| φωτο

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

 Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στη Σούδα.

 

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι τεράστια, με πολλά οχήματα από τα Χανιά και τις Βρύσες να έχουν σπεύσει στο σημείο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με οχήματα και από την υπόλοιπη Κρήτη.  Επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε ρο σχολείο του Ναυστάθμου, ενώ ζητήθηκε να εκκενωθεί και ο οικισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα εκκενώνονται το Ναυτικό Νοσοκομείο και η Λέσχη Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης.

Οι ασθενείς του ΝΝΚ μεταφέρθηκαν σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού εντός του Ναυστάθμου Κρήτης, το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμής σαν πλωτό Νοσοκομείο.

 

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, καθυστερεί η έναρξη της δεύτερης ημέρας της μεγάλης άσκησης για σεισμό “Μίνωας 2024¨. Ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς θα αποφασιστεί ένα τελικά γίνει ή αναβληθεί.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν αδειάσει προληπτικά τα σχολεία της Σούδας από τους μαθητές, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε η Υπηρεσία Δόμησης και απομακρύνθηκαν οι υπάλληλοι.  

The post Χανιά: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά – Εκκενώθηκαν ο οικισμός του Π.Ν και το Ν.Ν.Κ| φωτο first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 35 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us