Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020
Ειδήσεις 30 Μαρτίου 2020

Δ. Κουτσούμπας: Να νομοθετηθεί η αυτόματη κατάργηση των μέτρων που βλάπτουν εργασιακά δικαιώματα & εργαζόμενους (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Δ. Κουτσούμπας: Να νομοθετηθεί η αυτόματη κατάργηση των μέτρων που βλάπτουν εργασιακά δικαιώματα & εργαζόμενους (video)

Την ακύρωση όλων των απολύσεων, την καταβολή του δώρου του Πάσχα, την κατάργηση της ΠΝΠ αλλά και του νόμου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μειώσουν κατά 50% το μισθό των εργαζομένων, αλλά και να σταματήσει τη δήθεν επιβολή της ευελιξίας στην εργασία που καταρρακώνει ωράρια μισθούς στα ωράρια εργασίας, ζητά το ΚΚΕ, όπως δήλωσε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ προτείνει να νομοθετηθεί η αυτόματη κατάργηση των οποιοδήποτε κυβερνητικών μέτρων ή και των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική κυρίως δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και των όποιων βλαπτικών μεταβολών που έχουν γίνει για τους εργαζόμενους μέχρι σήμερα.

Επίσης ζητά τη διαρκή απαλλαγή όλο αυτό το χρονικό διάστημα για χρέη στις υπηρεσίες κοινούς ωφελείας (λογαριασμούς κλπ), όπως και το να μην υπάρξει καμία διακοπή στις υπηρεσίες αυτές.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, αυτών δηλ. που αντιπροσωπεύουν τη μεσαία τάξη, ιδιαίτερα αυτών με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, με κατάργηση εντελώς του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από εισφορές ασφάλισης για το επόμενο, τουλάχιστον, 4μηνο, αναστολή των δημοτικών τελών, πλειστηριασμών και κατασχέσεων και κάθε μέσου αναγκαστικής είσπραξης προς δημόσιο, τράπεζες και ΔΕΚΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει εδώ και 10 χρόνια όλα τα μνημονιακά μέτρα για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση και χωρίς να έχουν καταργηθεί αυτά τα μέτρα, τώρα έρχονται και επιβάλλονται νέα που κερδοσκοπούν επάνω στη δημόσια υγεία και τους εργαζομένους.
«Έχουμε πει έγκαιρα ότι βαδίζουμε σε νέα κρίση η οποία ενδέχεται να είναι βαθιά ή πιο βαθιά από την προηγούμενη και δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Το θέμα είναι ότι τα μόνιμα υποζύγια είναι οι εργαζόμενοι. Χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι στο κόκκαλο μόλις βγούμε από την κρίση και να σταθούμε απέναντι από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας«.

Ο κ. Κουτσούμπας τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα τη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε τα παιδιά να διαβάσουν τώρα που βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών, όχι τον Σεπτέμβριο, αλλά ίσως δύο εβδομάδες αργότερα στο χρόνο που είχε ήδη ανακοινωθεί και αφού μαζί με τους αρμόδιους υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία συνυπολογίσουν όλες τις παραμέτρους.
Τέλος ζήτησε να υπάρξει κεντρική ομάδα τεχνικής υποστήριξης στο Υπουργείο Παιδείας για να υποστηρίζει τη δουλειά των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, καθώς δεν έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές κάποιον υπολογιστή ή τάμπλετ.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us