Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025
Ειδήσεις 10 Μαρτίου 2023

Ένθετο Γεωργία: Το πρώτο στη χώρα Raw Cheese και… μια σπάνια φυλή προβάτων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

provata2

Πολλά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι τα πλεονεκτήματα παρασκευής τυριών από νωπό γάλα. Δεν χάνονται, όπως λένε, τα μοναδικά αρωματικά χαρακτηριστικά τους, δεν καταστρέφεται η φυσική μικροβιακή χλωρίδα του γάλακτος καθώς και ορισμένα ένζυμά του.

Η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή παρουσίασε το πρώτο στη χώρα αγελαδινό τυρί από νωπό γάλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Raw Cheese. Η διευθύντρια Στρατηγικών Έργων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Ευδοκία Κρυσταλλίδου και ο Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών του ΕΛΓΟ Δήμητρα Γεώργιος Σαμούρης μίλησαν στην κάμερα του ΕΡΤNEWS.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΓΕΩΡΓΙΑ:

Σπάνια φυλή προβάτων Φλώρινας

Σαν τα μάτια τους προσέχουν 14 κτηνοτρόφοι στη Φλώρινα τα πρόβατά τους, που είναι από σπάνια φυλή. Μάλιστα σε συνεργασία με φορείς και ινστιτούτα, η Ένωση Προβάτου Φυλής Φλώρινας επιδιώκει, με κατάλληλες διασταυρώσεις, να καθαρίσει τη φυλή επειδή είναι λίγα τα καθαρόαιμα ζώα. Τα πρόβατα αυτά είναι ιδανικά για το κλίμα της περιοχής καθώς αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι επίσης ανθεκτικά σε αρρώστιες, λιτοδίαιτα και πανέμορφα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των νέων για τη φοίτηση στις επαγγελματικές σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Στον πρωτογενή τομέα άρχισαν να στρέφονται αρκετοί νέοι με αγάπη και μεράκι για το επάγγελμα του γεωργού και του κτηνοτρόφου. Μάλιστα, προκειμένου να υπηρετήσουν το χώρο αυτό όσο καλύτερα μπορούν, φοιτούν στις επαγγελματικές σχολές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και μαθαίνουν τα πάντα, από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και τη ζωοτεχνία έως την αμπελουργία και την τυροκόμηση, ανάλογα με το αντικείμενό τους. Η επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 71 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us