Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 28 Νοεμβρίου 2023

Γεραπετρίτης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Καλωσορίζω την παράταση εκεχειρίας στη Μ. Ανατολή

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Cyprus Greece

Την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στην Μέση Ανατολή καλωσόρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη δήλωσή του κατά την άφιξη στην Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η Σουηδία θα γίνει το νέο μέλος της Συμμαχίας.

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε:

«Πρώτα απ όλα θα ήθελα να υποδεχτώ με θέρμη την παράταση της ανθρωπιστικής παύσης στη Μέση Ανατολή. Οι εικόνες που μας φτάνουν από την απελευθέρωση των ομήρων, από την διοχέτευση της ανθρωπιστικής βοήθειας και από τις προσπάθειες που γίνονται στο πεδίο, μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και βεβαίως μας δίνει και ένα μικρό περιθώριο για να μπορέσουμε να εργαστούμε για μια μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή.

Εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της κρίσης που συνεχίζεται επί μακρόν στην Ουκρανία, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την πορεία της με σθένος, με ενότητα, με αλληλεγγύη προς τα κράτη τα οποία δοκιμάζονται. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία. Ελπίζουμε σύντομα να υποδεχθούμε και τυπικά τη Σουηδία ως νέο μέλος της Συμμαχίας. Θα συζητήσουμε και για την Ουκρανία, όπως επίσης και για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στην αιχμή της συζήτησης για την ένταξη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στη Συμμαχία, όπως βεβαίως και των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Κι όλα αυτά με το βλέμμα στην 75η επέτειο από την ίδρυση της Συμμαχίας, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 29 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us