Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2025
Ειδήσεις 11 Δεκεμβρίου 2023

Καλλιακμάνης και Τίγκας στην ΕΡΤ για οπαδική βία: Η ΕΛ.ΑΣ. να ασχολείται με την προστασία του Πολίτη – Κάμερες στα γήπεδα, μεγαλύτερη ευθύνη στις ΠΑΕ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στον Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

«Ένας συνάδελφος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη. Είναι συνάδελφος όλων μας.Το πιο βασικό επιχείρημα γιατί δεν πρέπει η αστυνομία να είναι στα γήπεδα είναι το εξής: Ότι θα πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ασχολείται με την προστασία του πολίτη, να ασχολείται με τις κλοπές, τις διαρρήξεις, να ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, με την παραβατικότητα των ανηλίκων, με τον πολίτη που καθημερινά αντιμετωπίζει προβλήματα» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, αναφορικά με το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη.

«Φυσικά θα πρέπει οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βάλουν κάμερες μέσα στο γήπεδο, όπως οφείλουν. Κι αν η βία και η επιθετικότητα μεταφερθεί αλλού, αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, όπως οφείλει».

Από την πλευρά του ο Παντελής Τίγκας, αστυνομικός διευθυντής ε.α., τόνισε ότι «ποτέ δεν παίρνουμε τα μέτρα αυτά που είναι απαραίτητα για να λύσουν το πρόβλημα. Είναι επιδερμικά, τα βλέπουμε επιφανειακά και προφανώς δεν έχουν αποτέλεσμα».

«Μπορούμε να κάνουμε ακριβώς αυτό που γίνεται στο εξωτερικό. Μεγαλύτερη ευθύνη, αν όχι αποκλειστική ευθύνη των ΠΑΕ, όσον αφορά την ασφάλεια στα γήπεδα, με την επάνδρωση τους με ιδιωτική ασφάλεια και η αστυνομία να έχει τον ρόλο του επιτηρητή όπως είναι και στο εξωτερικό ή να επεμβαίνει αν τα πράγματα ξεφύγουν».

Και συνέχισε: «Προφανώς χρειάζονται και άλλα μέτρα συνδυαστικά. Κάρτα φιλάθλου που προβλέπεται στο νόμο εδώ και 15 χρόνια. Έλεγχος εισιτηρίων, χρήση των τεχνικών συστημάτων, των τουρνικέ και των καμερών. Υπάρχουν κάμερες με βιομετρικά δεδομένα. Χρησιμοποιούνται;» αναρωτήθηκε.

Πηγή: ΕΡΤ | Συνδέσεις

Διαβάστε ακόμα:

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 136 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us