Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
Ειδήσεις 21 Μαΐου 2024

Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή – Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα του ίδιου δημοτικού τον Φεβρουάριο (βίντεο ντοκουμέντο)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

20240521-KHFISIA-PSEYDOROFH-ARAXNH2

Πόρτα καταπλάκωσε 9χρονο μαθητή σε δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά. Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης και έχουν συλληφθεί τρία άτομα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα.

Το παιδί παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε χωρίς αιμορραγία στο Παίδων Πεντέλης. Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι ο 9χρονος μαθητής είναι ελαφρά τραυματισμένος. Υποβλήθηκε στις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς διαμαρτυρόταν ότι υπήρχε κάποιος πόνος στη μέση του. Ωστόσο, οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν αρκετά καλές και θα υποβληθεί και σε νέες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώθηκε μάλιστα ένταση ανάμεσα σε γονείς και άτομα του Δήμου που βρέθηκαν στο σημείο που συνέβη το περιστατικό.

«Πριν από ένα μήνα στη σχολική επιτροπή εγκρίθηκε στο να αλλαχτεί η συγκεκριμένη καγκελόπορτα η οποία αποτελούσε απειλή για τα παιδιά, έχει ξαναπέσει, αλλάχτηκε σήμερα εν ώρα μαθήματος δεν ξέρουμε με την άδεια ποιου», τονίζει μέλος ΔΣ ένωσης γονέων Κηφισιάς.

Από την πλευρά του ο δήμος υποστηρίζει πως η πόρτα τοποθετήθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε προσέλευση μαθητών ενώ δεν ήταν σαφές από τον εργολάβο ότι δεν έπρεπε να ανοίξει σήμερα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς για το περιστατικό

Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα του ίδιου δημοτικού τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με πολλά προβλήματα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από σχολική αίθουσα του δημοτικού, τον περασμένο Φεβρουάριο, φαίνεται η ψευδοροφή έτοιμη να πέσει.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 39 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us