Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας – 25χρονος διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας – 25χρονος διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας – 25χρονος διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο

Στο  μέτωπο της πανδημίας  στο επίκεντρο παραμένει η Αττική καθώς, από τα 218 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 118 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.444  εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες.  Διασωληνωμένοι είναι 68 ασθενείς. Ένας μετανάστης εξέπνευσε  στον Ευαγγελισμό και μια γυναίκα 39 ετών, στο Λαϊκό νοσοκομείο μετά από επιπλοκές που παρουσίασε.

Κρίσιμη αλλά και σταθερή παραμένει η κατάσταση του 25χρονου, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό και μεταφέρθηκε το Σάββατο από την Τήνο στην Αθήνα. Παραμένει διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο Βούλας και η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Στη Λακωνία, συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης. Σε δύο χωριά του  Δήμου Ευρώτα εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορονοϊό. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του «γρήγορου τεστ». Στην περιοχή, αυτή την εποχή, εκτιμάται ότι εργάζονται περί τους 1500 αλλοδαποί εργάτες.

Ισχυρές συστάσεις εμβολιασμού, αναμένονται για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν παράλληλοι δρόμοι της πανδημίας με την έξαρση της γρίπης. Ο σκοπός όλης της προσπάθειας είναι η αποφυγή επιπλέον μέτρω. Ως µόνος τρόπος για  την επίτευξη του στόχου προκρίνεται η εφαρμογή, µε συνέπεια, των υφιστάμενων μέτρων που διαπνέονται από την ιδέα δημιουργίας ασπίδας απέναντι στον ιό, έτσι ώστε  να τον απομονώσουν οι πολίτες αντί να τεθούν οι ίδιοι σε καραντίνα .

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες συνωστισμού που συνεχίζουν να παρατηρούνται τα βράδια  σε πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και  σε μεγάλες  πόλεις της περιφέρειας δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για περιορισμό της διασποράς. Το λουκέτο από τα μεσάνυχτα σε περίπτερα, κάβες και ψιλικατζίδικα δεν φαίνεται να πτοεί αυτούς που αγνοούν τις συστάσεις και δεν τηρούν μέτρα και αποστάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 22 φορές