Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022
Ειδήσεις 17 Μαΐου 2022

ΠΑΜΕ: Νέα σωματεία ιδρύονται καθημερινά στα STARBUCKS των ΗΠΑ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντιέται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για συμφωνίες ξένες και επικίνδυνες για τα συμφέροντα των λαών, οι εργαζόμενοι των ΗΠΑ στέλνουν νέα αισιόδοξα μηνύματα οργάνωσης και αγώνα», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως: «Κόντρα στην αντιδραστική εργατική νομοθεσία των ΗΠΑ που επιβάλλει εκλογές ξεχωριστά σε κάθε κατάστημα για το δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση, αλλά και οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία, σειρά νέων καταστημάτων προχώρησε σε εκλογές με τους εργαζόμενους να πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα και να υψώνουν πικέτες με συνθήματα “Είμαστε σε σωματείο!” “Οργάνωση-Δύναμη”.

(AP Photo/Ross D. Franklin)

Χαρακτηριστικό της διαδικασίας αλλά και του κλίματος για την ανάγκη οργάνωσης είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων ψηφοφοριών, όπως 13-0 και 24-1. Σε αριθμό καταστημάτων 66 καταστήματα έχουν ήδη συγκροτήσει σωματείο ενώ συνολικά εργαζόμενοι σε 250 καταστήματα έχουν καταθέσει τα έγγραφα για διαδικασία συγκρότησης σωματείου από τον Αύγουστο.

Μόνο τους τελευταίους 6 μήνες πάνω από 20.000 εργαζόμενοι των STARBUCKS πήραν την απόφαση να ενταχθούν σε σωματείο επιβεβαιώνοντας το σύνθημα “Το Δίκιο Κατακτιέται με Οργάνωση και Αγώνα”.
Θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΣΟ συμμετείχαν και εργαζόμενοι συνδικαλιστές από τα STARBUCKS».

Σχετική είδηση: Starbucks: Οι εργαζόμενοι ιδρύουν συνδικάτο και η εταιρία έδωσε αυξήσεις

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 31 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram