Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2025
Ειδήσεις 25 Απριλίου 2023

Politico: Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση των αποζημιώσεων συνεργατών της Ε. Καϊλή

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Το Politico επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση της Εύας Καϊλή σχετικά με τις αποζημιώσεις συνεργατών της, με την ευρωπαϊκή εισαγγελία να έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας τόσο της κ. Καϊλή όσο και της κ. Σπυράκη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Μαρία Σπυράκη απάντησε στο Politico, όπως αναφέρει το περιοδικό ότι δεν έχει σχέση η υπόθεσή της με αυτή της κ. Καϊλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η Καϊλή βρίσκεται υπό έρευνα για τρεις ύποπτες δραστηριότητες: αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν πήρε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια και αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές.

Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ».

Καθώς όλοι οι ύποπτοι για το Qatargate δεν κρατούνται πλέον και δεν υπάρχουν νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή στρέφεται τώρα στη νέα αυτή υπόθεση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καϊλή τελεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Μεγάλη Παρασκευή και πλέον μάχεται για την αθωότητά της.

Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές που ανήκουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα συζητήσουν για την υπόθεση της Καϊλή και για πιθανή άρση της ασυλίας της, πίσω από κλειστές πόρτες για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (25/4).

«Η τρέχουσα έρευνα αφορά ισχυρές υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες», ανέφερε η επικεφαλής εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Laura Kövesi για την επιστολή που είδε το Politico, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε την άρση ασυλίας των Καϊλή και Σπυράκη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση – Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Politico

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 88 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us