Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022
Ειδήσεις 17 Μαΐου 2022

ΠτΔ από Βιετνάμ για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Ενιαία στάση για πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Επίσημη επίσκεψη στο Βιετνάμ πραγματοποιεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία έστειλε μήνυμα κατά του αναθεωρητισμού. Αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι αμφισβητούνται τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης και είναι σημαντικότερη από ποτέ η ενιαία στάση για τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η επιδεινούμενη διεθνής αστάθεια αποδεικνύει την ανάγκη ενιαίας και συνεπούς εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε από το Βιετνάμ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντιφωνώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της χώρας στο Ανόι.

«Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η διεθνής αστάθεια επεκτείνεται, καθώς αμφισβητούνται τα ίδια τα θεμέλια της διεθνούς έννομης τάξης. Καθίσταται επομένως πιο σημαντική από ποτέ η διατήρηση μιας ενιαίας και συνεπούς στάσης όσον αφορά στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συναντήθηκε επίσης με τον γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ ενώ επίκειται και η επίσκεψή της στην εθνική αντιπροσωπεία, διεμήνυσε εκ νέου την καταδίκη των αναθεωρητικών πρακτικών της γείτονος.

«Η Ελλάδα και το Βιετνάμ έχουν επίγνωση των προκλήσεων που έχουν ανακύψει, δεδομένου ότι οι 2 χώρες έχουν ιστορικά αντιμετωπίσει κράτη που επιχειρούν να επιβάλουν την αναθεωρητική τους ατζέντα με τη βία» σημείωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διεθνές δίκαιο, διεθνής έννομη τάξη, ειρηνική επίλυση των διαφορών, απόρριψη της χρήσης ή απειλής χρήσης βίας και πιστή εφαρμογή της συμφωνίας για το δίκαιο της θάλασσας είναι το πλαίσιο που και οι δύο χώρες υιοθετούν στις διεθνείς τους σχέσεις.

Την ΠτΔ ξενάγησε στο Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ από τον 11ο αιώνα, η αντιπρόεδρος της χώρας, παρουσιάζοντας της την παραδοσιακή τελετή του τσαγιού υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Αποστολή στο Βιετνάμ: Χρύσα Ρουμελιώτη

 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram