Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024
Ειδήσεις 12 Φεβρουαρίου 2024

Σ. Αλειφτήρας στο Πρώτο: Δεν πάμε για το όλα ή τίποτα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό-Πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή (audio)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

agrotes

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Σωκράτης Αλειφτήρας, Εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την αυριανή συνάντηση των 15 αγροτών, μια αντιπροσωπεία από τα μπλόκα όλης της χώρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν πάμε για το όλα ή τίποτα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό-Πιστεύω ότι θα βρεθεί χρυσή τομή»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αλειφτήρας στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, ερωτηθείς αν θα πρέπει ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους για να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις ή αν σε περίπτωση υπάρχει κάποια χρυσή τομή, δηλαδή είμαστε στο όλα ή τίποτα «όταν προσέρχεσαι σε ένα διάλογο ποτέ δεν πας με την προοπτική ή όλα ή τίποτα. Γίνεται διάλογος επί όλων των θεμάτων. Θα αναπτύξουμε εμείς στον πρωθυπουργό τα αιτήματά μας ένα προς ένα, εμπεριστατωμένα και με αποδείξεις ότι έχουμε δίκιο σε αυτά τα αιτήματα. Κι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα-τα οποία δεν μας επιτρέπουν την επόμενη χρονιά να καλλιεργήσουμε και να είμαστε βιώσιμοι-θα ακούσουμε τι έχει να μας πει η κυβέρνηση. Εμείς προσερχόμαστε με τη διάθεση να κάνουμε διάλογο και θεωρώ ότι και η κυβέρνηση θα έρθει αύριο μαζί μας με θετική διάθεση για να ικανοποιήσει τα αιτήματα-από τη στιγμή που τα κατανοεί ότι είναι δίκαια-και πιστεύω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή».

«Αν ο Πρωθυπουργός μας υποσχεθεί έστω και μακροπρόθεσμα τη κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο αυτό μας ικανοποιεί-Παρ’ όλα αυτά χαρακτήρισε ψίχουλα και σταγόνα στον ωκεανό τα 82 εκατ. ευρώ της επιστροφής από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης»

Τέλος, αναφορικά με το αν σε περίπτωση ο πρωθυπουργός τους πει ότι θα τους δώσει άμεσα τη δόση για τα 82 εκατομμύρια που αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και αν αυτό τους ικανοποιεί και με μια γενναία ρύθμιση στο ρεύμα ο κ. Αλειφτήρας σημειώνει «τα 82 εκατομμύρια ευρώ που δίνει ο κ. Μητσοτάκης σαν επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, άμα τα κάνουμε αναλογικά με τους 300.000 περίπου κατ’ επάγγελμα αγρότες που υπάρχουν, κάθε αγρότης θα πρέπει να πάρει 4 με 5 ευρώ το στρέμμα επιστροφή. Καταλαβαίνετε ότι για αυτό σας λέω ότι είναι ψίχουλα και μια σταγόνα στον ωκεανό και για αυτό ακριβώς ζητάμε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο. Να θεσμοθετήσει λοιπόν, η κυβέρνηση το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και να βρούμε τον τρόπο πώς θα πάρει, διότι ακούω τις τελευταίες μέρες ότι φοβάται να το κάνει. Εγώ νομίζω ότι αυτά είναι δικαιολογίες. Αν θέλεις να πάρεις ένα μέτρο, υπάρχει ο τρόπος να καθίσεις να συζητήσεις με τους παραγωγικούς φορείς που είμαστε εμείς κα η κυβέρνηση από την άλλη, που έχει τους μηχανισμούς να δούμε πώς θα το δώσει το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο». Τώρα, στην ερώτηση του αν σε περίπτωση το δώσει το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο το Σεπτέμβριο, μέσω μακροπρόθεσμων λύσεων δηλαδή ζητήσει μια πίστωση χρόνου αναφέρει «άμα πάρουμε τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, σαφώς και μας ικανοποιεί. Να υπάρχει όμως, η διαβεβαίωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλιώς επιστροφή στα μπλόκα και γενικές συνελεύσεις».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us