Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Επικαιρότητα 24 Ιανουαρίου 2017

Ιταλία: Η πυκνή ομίχλη πίσω από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ανάμεσα στα θύματα και ένας γιατρός που είχε προσφέρει

τις πρώτες βοήθειες στο ξενοδοχείο Rigopiano
Μία ακόμα τραγωδία «χτύπησε» την Κεντρική Ιταλία μετά τους ισχυρούς σεισμούς και τη χιονοστιβάδα που έθαψε ζωντανούς ενοίκους και εργαζόμενους του ξενοδοχείου Rigopiano.

Τις πρωινές ώρες ένα ελικόπτερο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό και διασώστες για να βοηθήσουν έναν σκιέρ, ο οποίος τραυματίστηκε, κατέπεσε στο Αμπρούτζο.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άνθρωποι, εκ των οποίων και ο τραυματίας τον οποίο επρόκειτο να μεταφέρουν σε νοσοκομείο της περιοχής, καθώς και ένας γιατρός που είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος και οι έξι έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι πρώτες σοροί έχουν ήδη περισυλλεγεί από τα μέλη των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στο σημείο με τα πόδια καθώς η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι δύσβατη.

«Λίγο πριν τις 11.00 βρισκόμουν με έναν φίλο και είδαμε ένα ελικόπτερο να πετάει χαμηλά και αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο. Μετά σκεφτήκαμε ότι θα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Λίγο μετά εξαφανίστηκε στην ομίχλη», δήλωσε ο δήμαρχος του Λούκολι, Τζανλούκα Μαρόκι, ο οποίος είπε ότι δεν άκουσε θόρυβο από τη συντριβή, σε αντίθεση με άλλους μάρτυρες που υποστήριξαν ότι ακούστηκε δυνατός ήχος.

Το ελικόπτερο εικάζεται ότι κατέπεσε από ύψος 600 μέτρων ενώ κατευθυνόταν προς το νοσοκομείο της Άκουιλα, ενώ λέγεται πως στην περιοχή δεν υπήρχε καλή ορατότητα εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και επισημαίνεται πως ακόμα και έμπειροι κυβερνήτες αντιμετωπίζουν δυσκολία στο συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστηκε 341 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us