Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019
Επικαιρότητα 29 Ιουνίου 2015

Τα ΑΤΜ άρχισαν να δίνουν τα 60 ευρώ - Μεγαλώνουν οι ουρές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Συνωστίζονται μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης - Ηλικιωμένοι περιμένουν να πάρουν την σύνταξή τους από υποκαταστήματα της Εθνικής που θα ανοίξουν μέσα στην ημέρα για την καταβολή
Όσο περνά η ώρα, η αγωνία αυξάνεται στους συνταξιούχους που περιμένουν υπομονετικά έξω από υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για να ανοίξουν και να πάρουν τις συντάξεις τους. Μέσα στο μεσημέρι η Εθνική ετοιμάζεται να ανακοινώσει 70 καταστήματα στα οποία θα μπορέσουν να απευθυνθούν οι συνταξιούχοι προκειμένου να πληρωθούν.

Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν διαθέτουν κάρτα ΑΤΜ και συνηθίζουν να εισπράττουν την σύνταξή τους από τα γκισέ των τραπεζών.

Στις 4 το μεσημέρι αναμένεται επίσημη ανακοίνωση - ενημέρωση για το ποια υποκαταστήματα θα ανοίξουν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν θα μπορούν να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξή τους ή θα μπορούν να σηκώσουν αποκλειστικά το ποσό των 60 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα ανοίξουν 70 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας. Οι συντάξεις του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Τετάρτη «χέρι με χέρι» από τους ταχυδρόμους, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αναπλ. Υπ. Κοιν. Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προβλήματα για την καταβολή των συντάξεων.

Η ΟΤΟΕ κάλεσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει με αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία που θα ανοίξουν οι τράπεζες υπό το φόβο επεισοδίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κόσμος όσο περνά η ώρα αυξάνεται, όπως φαίνεται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποια ακριβώς θα είναι τα 70 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που θα ανοίξουν ειδικά για να καταβληθούν οι συντάξεις.

«Τι θα κάνω είμαι γέρος άνθρωπος!»

«Τι θα κάνω δε ξέρω, εγώ είμαι γέρος άνθρωπος, δεν έχω κάρτα ανάληψης, πώς θα πάρω τη σύνταξή μου», λέει ο κ. Δημήτρης στο protothema.gr.

Δηλώνουν σοκαρισμένοι, στενοχωρημένοι και εκφράζουν το φόβο τους για όλα όσα συμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Διαβάστηκε 676 φορές

Διαβάστε Ακόμα

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us