Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025
Οικονομία 10 Φεβρουαρίου 2023

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 4,5 τόνων λαθραίων τσιγάρων

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

aade

Σε εντοπισμό και κατάσχεση 4.478.000 λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν ελεγκτές του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), υπάλληλοι της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου, αξιοποιώντας δεδομένα του συστήματος ανάλυσης κινδύνου και με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή εντόπισαν το λαθραίο φορτίο σε 10 παλέτες, βάρους 4,5 τόνων, μέσα σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης του αεροδρομίου. Τα τσιγάρα ταξίδεψαν με φορτωτική διεθνών αερογραμμών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχαν δηλωθεί στο Τελωνείο σαν φακοί και σχοινιά.

Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ το ποσό των δασμών και φόρων που αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, προσδιορίστηκε στις 905.254,85 ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 163 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us