Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Οικονομία 27 Νοεμβρίου 2017

Εκπνέει η τελευταία παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Εκπνέει η τελευταία παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων Εκπνέει η τελευταία παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων Εκπνέει η τελευταία παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η παράταση της εν λόγω ρύθμισης, αν και έληξε στις 25 Νοεμβρίου, ουσιαστικά «κλείνει» σήμερα αφού λόγω του Σαββατοκύριακου

η προθεσμία μετατέθηκε για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία
Εκπνέει σήμερα και η τελευταία παράτασης που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, ενώ λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούν νέα παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2018 λόγω των «ανατροπών» που επήλθαν με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της εν λόγω ρύθμισης, αν και έληξε στις 25 Νοεμβρίου, ουσιαστικά «κλείνει» σήμερα αφού λόγω του Σαββατοκύριακου η προθεσμία μετατέθηκε για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία.

Οι περισσότερες δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης αφορούν:
Δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών). Οι φορολογούμενοι γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά δήλωση.

Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, με τις περισσότερες να είναι μηδενικές περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Εκπρόθεσμες δηλώσεις δωρεών χρηματικών ποσών με τις οποίες δικαιολογούνται χρήματα που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δηλώσεων Ε9.

Διαβάστηκε 265 φορές