Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Οικονομία 29 Σεπτεμβρίου 2023

Κ. Χατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη ο πληθωρισμός – Δεν εφησυχάζουμε με την ακρίβεια

Κ. Χατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη ο πληθωρισμός – Δεν εφησυχάζουμε με την ακρίβεια Κ. Χατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη ο πληθωρισμός – Δεν εφησυχάζουμε με την ακρίβεια Κ. Χατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη ο πληθωρισμός – Δεν εφησυχάζουμε με την ακρίβεια
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

xatzidakis

«Σήμερα είχαμε μια θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό (2,4%) μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε ότι «Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ. Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων. Οι ρυθμοί ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, τα θετικά νέα που έρχονται και θα έλθουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνδυάζοντας την κοινωνική ευαισθησία με την δημοσιονομική σταθερότητα» καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικό Άρθρο: Eurostat: Στο 2,4% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Στο 4,3% στην Ευρωζώνη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 25 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us