Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
Οικονομία 06 Ιουνίου 2023

Σ. Πρωτοψάλτης για κοινωνικό τουρισμό 2023: Δεν θα δοθεί παράταση – Σε 10 ημέρες περίπου τα πρώτα αποτελέσματα

Σ. Πρωτοψάλτης για κοινωνικό τουρισμό 2023: Δεν θα δοθεί παράταση – Σε 10 ημέρες περίπου τα πρώτα αποτελέσματα Σ. Πρωτοψάλτης για κοινωνικό τουρισμό 2023: Δεν θα δοθεί παράταση – Σε 10 ημέρες περίπου τα πρώτα αποτελέσματα Σ. Πρωτοψάλτης για κοινωνικό τουρισμό 2023: Δεν θα δοθεί παράταση – Σε 10 ημέρες περίπου τα πρώτα αποτελέσματα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Virus Outbreak Southern Europe Tourism

Ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της ΔΥΠΑ, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την προθεσμία της αίτησης στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023, η οποία έληξε και τόνισε πως δεν θα δοθεί παράταση. Όσο για τα αποτελέσματα, αναμένονται σε περίπου 10 ημέρες.

Λόγω των καθυστερήσεων της πρώτης ημέρας στην πλατφόρμα και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, πολλοί ήταν οι πολίτες που διαμαρτύρονται από το πρωί της Τρίτης και ζητούν παράταση στο πρόγραμμα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε πως: «Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε τριακόσιες εξήντα χιλιάδες αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκου αιτήσεων.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά», είπε μεταξύ άλλων. Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σκέψεις για παράταση.

Σχετικά με την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα είπε πως τα νούμερα πέρσι ήταν ρεκόρ, φέτος είναι ακόμα πιο υψηλά. «Βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη και εμείς ξεκινάμε τώρα την επεξεργασία των στοιχείων. Για να ξεκινήσει η μοριοδότηση πρέπει να επεξεργαστούμε 580.000 αιτήσεις, να δούμε τα στοιχεία που υπέβαλαν, να αντλήσουμε στοιχεία από ΑΑΔΕ, από ΕΦΚΑ και ούτω καθεξής για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μοριοδότηση».

Τα αποτελέσματα

Όσο για το πότε θα μάθουμε τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2023, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε πως: «Tώρα ξεκινάμε την αξιολόγηση και θέλουμε προφανώς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα».

H ανακοίνωση θα γίνει με δελτία τύπου και αναρτήσεις των πινάκων με τους επιτυχόντες στην ιστοσελίδα τους.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης:

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 29 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us