Παρασκευή, 09 Μαΐου 2025
Οικονομία 26 Σεπτεμβρίου 2023

Στα Τίρανα ο Κ. Χατζηδάκης για τη Σύνοδο των Υπ. Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

chatzidakis

Στα Τίρανα της Αλβανίας, μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα «Κοινή Περιφερειακή Αγορά – Ένα βήμα προς την ενιαία αγορά της ΕΕ». 

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν θέματα που αφορούν στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ, την οικονομική σύγκλιση των κρατών-της περιοχής με την υπόλοιπη Ευρώπη και την ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών ώστε να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές, αλλά και η μελλοντική ενσωμάτωσή τους στην Ευρωζώνη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 135 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us