Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023
Οικονομία 26 Μαρτίου 2023

Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Πώς προχωρά το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για ευάλωτους δανειολήπτες

Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Πώς προχωρά το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για ευάλωτους δανειολήπτες Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Πώς προχωρά το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για ευάλωτους δανειολήπτες Χρ. Σταϊκούρας: Ανθεκτικό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Πώς προχωρά το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για ευάλωτους δανειολήπτες
Βαθμολογήστε
(2 ψήφοι)

Τη διαβεβαίωση ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλή θέση, επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την αβεβαιότητα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον διεθνή τραπεζικό κλάδο, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στο άνοιγμα των αγορών αύριο Δευτέρα 27 Μαρτίου και το πώς θα κινηθούν μετά τη σημαντική πτώση που σημείωσαν οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό, υπενθυμίζοντας ουσιαστικά τη σημαντική μείωση που είχαμε στα «κόκκινα» δάνεια, την αύξηση των καταθέσεων την τελευταία τετραετία αλλά και την καλή και υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών.

Αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου ευάλωτων δανειοληπτών, πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν στην Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέχρι τις 15 Μαρτίου είχαν υποβληθεί αιτήσεις από 36.628 άτομα., ωστόσο επιλέξιμες μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κριθεί μόλις 879 αιτήσεις, 580 έχουν απορριφθεί, ακυρώθηκαν 8.500 και εκκρεμούν δηλαδή περισσότερες από 26.000 αιτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει σταλεί email στους αιτούντες για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και όπου δεν είχε δοθεί κάποιο υλικό, κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ενημέρωση των πολιτών γίνεται ταχυδρομικά, δεδομένου όπως είπαμε ότι από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει και η καταβολή της επιδότησης.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «το τραπεζικό σύστημα το οποίο είναι σε πολύ καλύτερη θέση με υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και υψηλότερη κερδοφορία από το 2008. Οι καταθέσεις των πολιτών μέχρι 100.000 ανά λογαριασμό σε κάθε τράπεζα είναι εγγυημένες. Αυτό που πρέπει να ολοκληρώσουμε στην Ευρώπη είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο εγγύησης καταθέσεων, κάτι το οποίο δυστυχώς επί μία δεκαετία δεν έχουμε κάνει».

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 28 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us