elzh-CNenfrdeites
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
Συνταγές 22 Απριλίου 2017

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για χοιρινό που θα απολαύσετε ως κυρίως

πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και ως μεζέ για να συνοδεύσετε το κρασί.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'

Υλικά

1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη, κομμένη σε λεπτές φέτες
10 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
200γρ. πικάντικη κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί ξινόμαυρο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το χοιρινό.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε το αλάτι, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε τους κύβους του τυριού και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Συνοδεύετε το φαγητό με σαλάτα ρόκα.

Διαβάστηκε 136 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το Coupaki.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

Tel: 6942569789

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

News Letter