Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Τέχνες 23 Απριλίου 2024

«Για την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ένα πεδίο προς εξερεύνηση» – Εκδήλωση από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών “Μυρσίνη Ζορμπά” στη Ρώμη

«Για την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ένα πεδίο προς εξερεύνηση» – Εκδήλωση από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών “Μυρσίνη Ζορμπά” στη Ρώμη «Για την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ένα πεδίο προς εξερεύνηση» – Εκδήλωση από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών “Μυρσίνη Ζορμπά” στη Ρώμη «Για την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ένα πεδίο προς εξερεύνηση» – Εκδήλωση από το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών “Μυρσίνη Ζορμπά” στη Ρώμη
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

greek modern poetry---

Το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών “Μυρσίνη Ζορμπά” του Πανεπιστημίου Sapienza  της Ρώμης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην σύγχρονη ελληνική ποίηση με τίτλο “Sulla poesia greca contemporanea. Un mosaico da esplorare” (Για την σύγχρονη ελληνική ποίηση. Ένα πεδίο προς εξερεύνηση).

Πέντε Έλληνες ποιητές συναντούν το ιταλικό κοινό, διαβάζουν ποιητικούς στίχους στα ιταλικά και στα ελληνικά και μιλούν για την ποίηση. Συμμετέχουν οι Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης, Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Συντονίζει ο Χρήστος Μπιντούδης

Μετάφραση των ποιητικών κειμένων: Francesca Zaccone

Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 Μαΐου 2024, ώρα 16.00, στο Παν/μιο Sapienza της Ρώμης (Viale dello Scalo S. Lorenzo, 82, Roma. Edificio Marco Polo: Sala Riunioni 2, Piano III).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός κύκλου συναντήσεων που εγκαινιάζει το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνη Ζορμπά του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza με θέμα “Περιοδικά λογοτεχνίας, τέχνης και πολιτισμού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα” προκειμένου να αναδείξει το έργο τους, να κατανοήσει βαθύτερα τους στόχους, τη σημασία και την προσφορά αυτών των περιοδικών στη σύγχρονη λογοτεχνική και καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας, αλλά και να φέρει σε επαφή τις ελληνικές ομάδες που συγκεντρώνονται γύρω από αυτά τα περιοδικά με την ποιητική και καλλιτεχνική σκηνή της Ιταλίας.

Η πρώτη συνάντηση είναι αφιερωμένη στο πρωτοποριακό περιοδικό ποίησης, θεωρίας και εικαστικών ΦΡΜΚ που το 2023 συμπλήρωσε 10 χρόνια κυκλοφορίας. Οι καλεσμένοι ποιητές-τριες και μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΦΡΜΚ θα συζητήσουν για το εγχείρημα του περιοδικού, τον ερευνητικό του χαρακτήρα, την παρουσία των εικαστικών, τη δυνατότητα μιας ποιητικής κοινότητας και τη σχέση της ποίησης με τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us