Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022
Τέχνες 15 Απριλίου 2021

Ομάδα νέων από τα Χανιά νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη νεολαία

Ομάδα νέων από τα Χανιά νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη νεολαία Ομάδα νέων από τα Χανιά νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη νεολαία Ομάδα νέων από τα Χανιά νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη νεολαία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μια ομάδα πέντε δυσλεκτικών νεαρών ατόμων από τα Χανιά είναι ο φετινός νικητής στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου. Πρόκειται για την ομάδα που εκπόνησε το σχέδιο SOS4Lovε Project «για μια παιδεία χωρίς αποκλεισμούς» και διακρίθηκε.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Καρλομάγνου για τη Νεολαία» απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο και, επίσης, προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι όλων των 27 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν ή σε μια από τις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές τις άνοιξης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, που εδρεύει στη Γερμανία και απονέμεται για πρωτοβουλίες από νέους ανθρώπους, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, οι οποίες προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μίας κοινότητας.

Στην ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβουλία αυτή ‘διαφορετικά χαρισματικών’ νέων αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες συχνά ξεχασμένων και υποβαθμισμένων μαθητών/νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες τους. Τους τοποθετεί δε, ως πρωταγωνιστές στην συλλογική προσπάθεια βελτίωσης στην ζωή στον πλανήτη».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 116 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram