Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
Τέχνες 17 Μαΐου 2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην πανελλήνια επετειακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης».

Πρωταγωνιστές, ξεχωριστά αντικείμενα του Μουσείου, τα οποία ‘μιλούν’ για τα τέσσερα στοιχεία της φύσης που αποτυπώθηκαν με διάφορους τρόπους στην τέχνη. Δοξασίες, μύθοι, φιλοσοφικές ανησυχίες αλλά και απλές καθημερινές ανάγκες βρίσκουν την έκφρασή τους με σχήμα και εικόνα σε περίτεχνους λύχνους, μυθικούς δαίμονες και τελετουργικά αγγεία.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου αφηγούνται ιστορίες καμωμένες από φωτιά, γη, αέρα και νερό, άλλοτε καταστροφικές και άλλοτε ζωογόνες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αρνητική αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης.

INFO

Κυριακή 26/5: 10 π.μ. στα αγγλικά και 1 μ.μ. στα ελληνικά

Διάρκεια: 90 λεπτά

Η επετειακή αυτή παρουσίαση προσφέρεται δωρεάν με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου στους συμμετέχοντες από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου (έως 30 άτομα ανά παρουσίαση).

Για τη συμμετοχή απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση εδώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 40 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us