Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
Τοπικά 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η Βρετανία σε μερικό Lockdown – Διάγγελμα από τον Μπόρις Τζόνσον

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Βρετανία σε μερικό Lockdown – Διάγγελμα από τον Μπόρις Τζόνσον

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας COVID19 ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Μπόρις Τζόνσον καθώς τα κρούσματα στη χώρα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα όπως προειδοποίησαν οι ειδικοί επιστήμονες σύμβουλοι του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον ενημέρωσε το κοινοβούλιο για τη νέα πραγματικότητα στη χώρα και δέχτηκε ερωτήσεις από τους βουλευτές. Τα σχέδια για την εξομάλυνση της οικονομίας φαίνεται ότι αναβάλλονται καθώς η επιστροφή στον τόπο εργασίας που θα ξεκινούσε άμεσα παίρνει παράταση. Συνολικά τα νέα μέτρα διαμορφώνονται ως εξής:

– Η εργασία πρέπει να συνεχιστεί από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατόν

– Τα εστιατόρια και οι παμπ θα κλείνουν στις 10 το βράδι και θα σερβίρουν μόνο στα τραπέζια

  • Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική παντού
  • Οι αθλητικές διοργανώσεις δεν θα δεχτούν θεατές όπως ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο
  • Τα μέτρα θα ισχύουν για έξι μήνες, και τα πρόστιμα διπλασιάζονται από τις 100 στις 200 στερλίνες
  • Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά
  • Ο Βρετανός πρωθυπουργός κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο το κράτος να χρησιμοποιήσει τον στρατό ως βοήθεια στην αστυνομία για την τήρηση των μέτρων

Η ειδική επιτροπή επιστημόνων απεφάνθη ότι ο συναγερμός πρέπει να ανέβει ένα επίπεδο από το 3 στο 4 καθώς η διασπορά του νέου κορονοϊού αυξάνεται επικίνδυνα στη χώρα.

Τα κρούσματα χτες ξεπέρασαν και πάλι τις 4.000 ενώ σύμφωνα με το σερ Πατρίκ Βάλανς επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η χώρα θα φτάσει τα 50 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά τον Οκτώβριο ενώ τον Νοέμβριο υπολογίζεται να οδηγήσει σε 200 θανάτους κάθε ημέρα. Η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας και για την έλλειψη τεστ και ιχνηλάτησης στον πληθυσμό.

Ερωτώμενος γιατί άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία, έχουν ανακάμψει καλύτερα, ο Μπόρις Τζόνσον απήντησε: “Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της χώρας μας και των άλλων. Η δική μας είναι μια χώρα που αγαπά την ελευθερία … Είναι πολύ δύσκολο να ζητάμε ομοιόμορφα από τον βρετανικό πληθυσμό να υπακούει στις οδηγίες με τον απαραίτητο τρόπο”.

Στις 8 το βράδι (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθυνθεί στους πολίτες μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος για τα νέα μέτρα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα στη Βρετανία για το προσεχές διάστημα των έξι μηνών.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us