Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
Τοπικά 30 Σεπτεμβρίου 2023

Κρήτη: Εκκενώθηκαν δύο χώροι υπό κατάληψη σε Ηράκλειο και Αθήνα μετά από αστυνομική επιχείρηση

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε δύο εκκενώσεις καταλήψεων σε Ηράκλειο και Αθήνα προχώρησαν το πρωί αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για χώρους της Πολυτεχνειούπολης στην Αθήνα και του Πανεπιστημίου Κρήτης που τελούσαν υπό κατάληψη για 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έγιναν 10 συλλήψεις στο Ηράκλειο και ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση ροπάλων, κρανών και μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου «Ευαγγελισμός» που τελούσε υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων σε χώρο της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου Αττικής καθώς και σε κτίριο στο Ηράκλειο Κρήτης, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι χώροι αποδόθηκαν σε εκπροσώπους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Κατά την επιχείρηση στην Κρήτη, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας

Για το χώρο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, είχε προηγηθεί επιχείρηση εκκένωσης την 31 Αυγούστου 2023 (σχετ. το από 31-08-2023 Δελτίο Τύπου), οπότε και αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής, ωστόσο ανακαταλήφθηκε.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε..


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 μονάδες υπολογιστών, σπρέι, πλήθος αφισών αναρχικού περιεχομένου, σακίδιο με στολή αεροπορίας, πανό, γάντια, χειρόγραφες σημειώσεις, τηλεβόας και μόντεμ.

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση στην Κρήτη, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

The post Κρήτη: Εκκενώθηκαν δύο χώροι υπό κατάληψη σε Ηράκλειο και Αθήνα μετά από αστυνομική επιχείρηση first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 25 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us