Τρίτη, 22 Απριλίου 2025
Τοπικά 13 Μαρτίου 2023

Πρώτη συνεδρίαση ομάδας εστίασης ευφυούς τουρισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εστίασης του Ευφυούς Τουρισμού-Πολιτισμού, η οποία συγκροτείται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να αναδείξει τις νέες δυνατότητες που προκύπτουν μέσα από τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Πρόκειται για μια πολιτική που αποτελεί συνέχεια της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης η οποία μέσα από τη διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών για τη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Κρήτη, μέσα από την διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Επίσης στοχεύει στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος εμπλουτίζοντας το ψηφιακό υλικό για το νησί, αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές και συνεργασίες, στην αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών, εστιάζοντας σε θέματα διαλειτουργικότητας για τη διαμόρφωση μια πολιτικής που θα αντιμετωπίζει τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως δύο πυλώνες της περιφερειακής μας οικονομίας με κοινή βάση και υψηλά ποσοστά αλληλεπίδρασης.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καλωσόρισαν στη συνάντηση ο Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Θανάσης Μαλάμος και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Στεφανίδης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο της επιστημονικής ομάδας υπογράμμισε, ότι, «είναι αναγκαία η συγκρότηση της ομάδας εστίασης ευφυούς τουρισμού – πολιτισμού που έχει σκοπό την τεκμηριωμένη διαμόρφωση της πολιτικής, η οποία θα παρέχει προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες όλα εκείνα τα δεδομένα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε τη συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης, τους παραγωγικούς φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού προκειμένου η μετάβαση στο νέο μοντέλο του ευφυούς τουρισμού-πολιτισμού να γίνει με τρόπο αποτελεσματικό, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η Κρήτη θα είναι παρούσα σε όλες τις εξελίξεις, για την ψηφιακή και «πράσινη» μετάβαση, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και για τη διαμόρφωση όλων εκείνων των συνθηκών που θα την διατηρούν στη ζώνη της πρωτοπορίας και στην κορυφή της παγκόσμιας τουριστικής και πολιτιστικής πυραμίδας».

The post Πρώτη συνεδρίαση ομάδας εστίασης ευφυούς τουρισμού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 111 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us