Κυριακή, 28 Απριλίου 2024
Τοπικά 07 Σεπτεμβρίου 2023

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τον πνιγμό στο λιμάνι του Πειραιάτου 36χρονου συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη, ύστερα από βιαιοπραγία εναντίον του και σπρώξιμο του στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon». Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Καρυώτη.

-Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του στον καταπέλτη του «Blue Horizon» σοκάρουν και σφίγγουν το στομάχι σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Σοκάρει η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του κέρδους και του ατομικισμού, που οδηγεί ώστε να δολοφονούν έναν άνθρωπο.Να τον σπρώχνουν να πνιγεί στη θάλασσα και ενώ τον βλέπουν να πνίγεται στα απόνερα, το πλοίο να ξεκινά κανονικά, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να μη θιγούν τα κέρδη της εταιρίας, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ο «χρόνος είναι χρήμα».

-Το περιφερειακό συμβούλιο απαιτεί, πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και στην πλοιοκτήτρια εταιρία».

The post Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τον πνιγμό συμπατριώτη μας στο λιμάνι του Πειραιά first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 118 φορές

Σχετικα Με Εμας