Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
Τοπικά 09 Ιουνίου 2023

Στη Φλωρεντία η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεδρίαση για την κλιματική αλλαγή

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Γιώργου Αλεξάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης, Εντεταλμένου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CRPM, που πραγματοποιείται στη πόλη της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Επεσήμανε ότι :πέρα ​​από το να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ενισχύσουμε τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στις κλιματικές συνέπειες, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας.

Οι Παράκτιες, Νησιωτικές και Παραθαλάσσιες Περιφέρειες έχουν θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους για το κλίμα και εφαρμόζουν καινοτόμες πολιτικές με περιφερειακές και τοπικές διαστάσεις.

Ωστόσο, ο επείγων χαρακτήρας της κλιματικής κρίσης μας αναγκάζει να εντείνουμε και να εξειδικεύσουμε περαιτέρω τον προβληματισμό για το πώς να βελτιώσουμε τις Ευρωπαϊκές, Εθνικές και Περιφερειακές δράσεις.

Πρώτος στόχος, υπογράμμισε ο κ. Αλεξάκης, είναι οι Περιφέρειες να ασκήσουμε επιρροή στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ατζέντα για το κλίμα, λειτουργώντας ως κινητήρια δύναμη για την αλλαγή.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ενισχύσουμε τη στήριξης μας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε την επάρκεια των ευρωπαϊκών και εθνικών μηχανισμών χρηματοδότησης υπέρ των παρεμβάσεων υποδομής και λύσεων.

Δεύτερος στόχος είναι η προώθηση της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τη δημιουργία διαπεριφερειακών εταιρικών σχέσεων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων και έργων.

Ο κ. Αλεξάκης ως Αντιπρόεδρος της CRPM για την Ενέργεια και το Κλίμα τόνισε ότι για να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους, είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχύνουμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Οι επόμενοι μήνες τα χρόνια θα είναι κρίσιμοι για την επίτευξη μιας Ευρώπης που θα τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια τόσο από τεχνική όσο και από πολιτική άποψη.

Ο κ. Αλεξάκης στην αντίστοιχη ενότητα ανέφερε το παράδειγμα του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου για την προσπάθεια του για μηδενισμό των εκπεμπόμενων ρύπων CO2 που υλοποιεί με 3 συγκεκριμένα έργα (ηλεκτροδότηση, αξιοποίηση κυματικής ενέργειας, φωτισμός με LED).

The post Στη Φλωρεντία η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεδρίαση για την κλιματική αλλαγή first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 18 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us