Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022
Κόσμος 18 Ιανουαρίου 2022

Αυστραλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από COVID-19 – Επιστρατεύονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Αυστραλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από COVID-19 – Επιστρατεύονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία Αυστραλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από COVID-19 – Επιστρατεύονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία Αυστραλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από COVID-19 – Επιστρατεύονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Αυστραλία ανέφερε σήμερα 77 θανάτους από COVID-19, τον υψηλότερο απολογισμό νεκρών από την έναρξη της πανδημίας και περίπου 70.000 ημερήσια κρούσματα. Η Νέα Νότια Ουαλία σημειωσε 36 θανάτους, η Victoria 22, το Queensland έχει καταγράψει 16, η Νότια Αυστραλία 2 και η Περιοχή Πρωτευούσης 1 νεκρό.

Ο υπουργός υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ λέει ότι η κυβέρνηση προχωρά στο “επόμενο στάδιο του σχεδίου ανταπόκρισης Omicron” το οποίο περιλαμβάνει:

-Ενεργοποίηση της σύμβασης με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, η οποία έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των δημόσιων νοσοκομειακών συστημάτων.
-Ενεργοποίηση του εθνικού ιατρικού αποθέματος για την υποστήριξη πολιτειών και επικρατειών που έχουν ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).
-Παροχή 10 εκατομμυρίων μονάδων ΜΑΠ και συναφών προϊόντων στον τομέα και τις εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα η πολιτεία Βικτώρια ενεργοποίησε τον «καφέ κωδικό» στο σύστημα υγείας, που σημαίνει ότι θα αναβάλλονται οι μή επείγουσες επεμβάσεις και θεραπείες. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που έχει προκαλέσει η υπέρ-μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον.

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram