Σάββατο, 10 Μαΐου 2025
Κόσμος 25 Μαρτίου 2023

Γαλλία: Νέες βίαιες συγκρούσεις – Από το συνταξιοδοτικό σε διαμαρτυρία για το νερό

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

60ec13f4dd488d6fa4611de3325073019eafac2f

 Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στη δυτική Γαλλία, ενώ παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον απόηχο των πανεθνικών κινητοποίησεων ενάντια στο συνταξιοδοτικό που οδήγησαν και στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου στο Παρίσι.

«Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς ταυτόχρονα υπερασπιιζόμαστε το αγαθό του νερού», είπαν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με σύνθημα «Όχι στις δεξαμενές, ευχαριστώ» (Bassines non merci) στο Saite-Soline.

Το εργοτάξιο της περιοχής μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ ακτιβιστών που εκτόξευαν εκρηκτικά και 3.000 αστυνομικών.

Ως και 6.000 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και περίπου 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν ενώ η αστυνομία κατέσχεσε εκρηκτικά αλλά και μαχαίρια.

Το κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση της δεύτερης θητείας του Μακρόν, με καθημερινές συγκρούσεις στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 100 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us