Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα – Μικρό προβάδισμα του SPD

Γερμανικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα – Μικρό προβάδισμα του SPD Γερμανικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα – Μικρό προβάδισμα του SPD Γερμανικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα – Μικρό προβάδισμα του SPD
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μικρό προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς με 25,8% έναντι 24,2% για τη Χριστιανική Ένωση CDU του Άρμιν Λάσετ δείχνει η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών στη Γερμανία που μετέδωσε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,7%, οι Φιλελεύθεροι με 11,8% και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 10,1%. To αριστερό κόμμα Die Linke συγκεντρώνει ποσοστό 5%, στο όριο για την είσοδο στη γερμανική βουλή.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» είπε ο Άρμιν Λάσετ. Τόνισε είναι μεγάλη πρόκληση η επόμενη μέρα για όλα τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι «θα πάμε σε τρικομματική κυβέρνηση».

«Σήμερα έχουμε τους πρώτους αριθμούς που δείχνουν ότι το SPD έχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και οδηγούν σε μία εντολή για εμάς να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και πολιτικά αυτό θα κάνουμε» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

«Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει Καγκελάριος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, αναφερόμενος στην πρόγνωση αποτελέσματος που δίνει στο κόμμα του προβάδισμα δύο μονάδων έναντι των CDU/CSU.

Εκλογικό θρίλερ έδειξαν τα exit polls, αφότου έκλεισαν οι κάλπες στη Γερμανία. Ισοπαλία με ποσοστό 25% για τη Χριστιανική Ένωση CDU με τον Άρμιν Λάσετ και για το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα SPD του Όλαφ Σολτς έδωσε exit poll που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Στην τρίτη θέση οι Πράσινοι με 15% και στην τέταρτη θέση οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά με 5%.

Προβάδισμα δύο μονάδων στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) δίνει exit poll για το ZDF. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καναλιού, το SPD εξασφαλίζει 26% έναντι 24% για Χριστιανική Ένωση.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι της Άνγκελα Μέρκελ, ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ, ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, η «Πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ, αλλά και οι ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων έδωσαν τη μάχη να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους, που ήταν περισσότεροι σε σύγκριση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται ότι θα είναι οριακό και ο νικητής θα κριθεί στο νήμα.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγές: ΕΡΤ, Γαλλικό Πρακτορείο, The Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 27 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram