Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
Κόσμος 10 Ιουνίου 2023

ΗΠΑ: Προεδρικές εκλογές στις σκιά της δίωξης του Τραμπ – Γρίφος η στάση των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Προεδρικές εκλογές στις σκιά της δίωξης του Τραμπ – Γρίφος η στάση των Ρεπουμπλικανών ΗΠΑ: Προεδρικές εκλογές στις σκιά της δίωξης του Τραμπ – Γρίφος η στάση των Ρεπουμπλικανών ΗΠΑ: Προεδρικές εκλογές στις σκιά της δίωξης του Τραμπ – Γρίφος η στάση των Ρεπουμπλικανών
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Donald Trump

Με πολυετή ποινή φυλάκισης κινδυνεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με 37 βαρύτατες κατηγορίες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μετά τον εντοπισμό στο σπίτι του στη Φλόριντα, απόρρητων εγγράφων – ανάμεσα στα οποία λεπτομερή σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση σε ξένη χώρα καθώς και έγγραφα για τις πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ.

Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει την Αμερική σε αχαρτογράφητα νερά. Μια δίκη που, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι πολίτες θα πηγαίνουν στις κάλπες και ένας υποψήφιος πρόεδρος δεν θα ξέρει αν θα καταλήξει στην φυλακή (ακόμη και για χρόνια) ή στον Λευκό Οίκο.

Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει πως θα εξελιχθούν όλα αυτά και παρόλο που ο ειδικός εισαγγελέας είπε ότι η δίκη θα είναι σύντομη, με νομικούς όρους, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει τελειώσει τους επόμενους μήνες. Εκτιμάται ότι θα πάρει πολύ και δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως τις εκλογές.

Αν ο Τρανπ σε αυτό το διάστημα πάρει το χρίσμα και εκλεγεί πρόεδρος (κάτι που μπορεί να κάνει ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη) τότε είναι σίγουρο ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο καθώς θα έχει τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αν δεν πάρει το χρίσμα ή αν δεν εκλεγεί πρόεδρος τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα για αυτόν.

Τα πιο σημαντικά ερωτήματα αυτή την στιγμή είναι τί επίπτωση θα έχει αυτή η νέα πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση στην δημοτικότητά του, αν θα οδηγήσει σε περαιτέρω συσπείρωση όπως έγινε πριν από μήνες και βεβαίως τί στάση θα κρατήσει η ηγεσία του ρεπουμπλικανικού κόμματος και οι μεγάλοι χρηματοδότες.

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us