Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024
Κόσμος 09 Δεκεμβρίου 2023

Ιταλία: Έρευνες για αμέλεια έπειτα από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με τρεις νεκρούς

Ιταλία: Έρευνες για αμέλεια έπειτα από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με τρεις νεκρούς Ιταλία: Έρευνες για αμέλεια έπειτα από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με τρεις νεκρούς Ιταλία: Έρευνες για αμέλεια έπειτα από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με τρεις νεκρούς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Italy Hospital Fire

ανταπόκριση από την Ιταλία: Kριστιάν Μαυρής

Φονική πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης Τίβολι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα και να απομακρυνθούν περίπου 200 από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, ανάμεσά τους νεογέννητα μωρά και μια έγκυος γυναίκα. Παρόλο τον απολογισμό, γίνεται λόγος περί θαύματος, εφόσον θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Italian Firefighters vehicles are parked outside the San Giovanni Evangelista Hospital after a fire broke out causing the death of four people in Tivoli, Italy, Friday, Dec. 8, 2023. (Italian Firefighters Via AP)

Η εστία από συσσωρευμένα απορρίμματα

Οι πρώτες έρευνες των Αρχών δείχνουν πως οι φλόγες ξέσπασαν σε υπόγειο χώρο όπου βρίσκονται τα ειδικά νοσοκομειακά απόβλητα, όπου κάηκαν τα πλαστικά δοχεία.

Από εκεί οι φλόγες αναπτύχθηκαν γρήγορα και έφτασαν στα επείγοντα περιστατικά και στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο καπνός τύλιξε ολόκληρο το νοσοκομείο. 

Το ερώτημα όλων λοιπόν είναι γιατί τα απορρίμματα βρίσκονταν σε έναν τέτοιο χώρο, και μάλιστα κάτω από τα μπαλκόνια ορισμένων θαλάμων. 

Γι’ αυτό το λόγο γίνονται έρευνες για αμέλεια, ενώ παράλληλα ερευνάται και η παρουσία τυχόν εύφλεκτων ουσιών που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν εμπρησμό. Οι έρευνες συνεχίζονται. 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 120 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us