Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Κόσμος 27 Φεβρουαρίου 2024

Ιταλία: Νέα περιφερειάρχης στη Σαρδηνία η Αλεσάντρα Τόντε του συνασπισμού της κεντροαριστεράς

Ιταλία: Νέα περιφερειάρχης στη Σαρδηνία η Αλεσάντρα Τόντε του συνασπισμού της κεντροαριστεράς Ιταλία: Νέα περιφερειάρχης στη Σαρδηνία η Αλεσάντρα Τόντε του συνασπισμού της κεντροαριστεράς Ιταλία: Νέα περιφερειάρχης στη Σαρδηνία η Αλεσάντρα Τόντε του συνασπισμού της κεντροαριστεράς
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με μόλις 0,3% των ψήφων διαφορά , η Αλεσάντρα Τόντε, υποψήφια του Κινήματος Πέντε Αστέρων και συμμαχίας πρασίνων και κεντροαριστεράς, εξελέγη νέα περιφερειάρχης της Σαρδηνίας.

Συγκέντρωσε ποσοστό 45,3%, έναντι του 45% του κύριου αντιπάλου της και υποψήφιου της συντηρητικής παράταξης, Πάολο Τρούτσου.

Ο συνασπισμός των κομμάτων » υπερίσχυσε, κυρίως, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κάλιαρι, πρωτεύουσα του νησιού, το Σάσαρι και το Νούρο.

Ενστάσεις και επανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις κωμοπόλεις υπεβλήθησαν από το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας.

Για τα επινίκια μετέβησαν απο τη Ρώμη στη Σαρδηνία η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν και ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Ο άνεμος έχει αλλάξει, η επιλογή μας επιβραβεύθηκε», έκρινε η Σλάιν, ενώ ο Κόντε τόνισε ότι «σοβαρά σχέδια φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Από την δεξιά, ο υπουργός εξωτερικών και επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα «δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας και την συνεργασία των δυνάμεων που συνθέτουν την κυβέρνηση».

«Είμαι περήφανη (που) θα είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της περιφέρειας της Σαρδηνίας», δήλωσε η Αλεσάντρα Τόντε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us