
«Πυρηνικές πυρκαγιές εμφανίζονται στον ορίζοντα, καθώς μαίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος στην Ουκρανία εξ’ αιτίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων του» ,είπε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο σε προγραμματισμένη ομιλία του προς το έθνος την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσσία, από το ερχόμενο Σάββατο, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.
«Η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο. Πρέπει να σταματήσουμε τώρα, πριν ξεκινήσει η κλιμάκωση. Παίρνω το ρίσκο να προτείνω κατάπαυση των εχθροπραξιών», είπε επίσης κατηγορώντας τη Δύση ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη Λευκορωσία και να την καταστρέψει.
«Είναι αδύνατο να νικήσουμε μια πυρηνική δύναμη. Η ρωσική ηγεσία κατανοεί ότι η κατάσταση απειλεί να προκαλέσει τη διάλυση της χώρας και αν αναγακαστεί, θα χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό όπλο», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.
Παράλληλα, προειδοποίησε την Ουκρανία να μην ξεκινήσει την αναμενόμενη αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα καθιστούσε αδύνατες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Αναφερόμενος στα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα που θα αναπτυχθούν στη χώρα του, ο ηγέτης της Λευκορωσίας είπε ότι πρόκεται για ασπίδα από τις δυτικές απειλές, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν σχέδια εισβολής από τη γειτονική Πολωνία.
www.ertnews.gr