Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
Κόσμος 30 Μαΐου 2020

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον ΠΟΥ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον ΠΟΥ Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον ΠΟΥ Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον ΠΟΥ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τραμπ ΠΟΥ κορονοϊός

Το τέλος της συνεργασίας των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου.

Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τόσο την Κίνα όσο και τον ΠΟΥ για τη διασπορά του κορονοϊού, λέγοντας μάλιστα ότι η Κίνα έχει τον πλήρη έλεγχο του οργανισμού.

Τερματίζει το ειδικό καθεστώς του Χονγκ Κονγκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε οδηγίες στην κυβέρνησή του να ξεκινήσει τη διαδικασία τερματισμού των ειδικών εμπορικών εξαιρέσεων που απολάμβανε το Χονγκ Κονγκ, σε απάντηση για το σχέδιο της Κίνας να εφαρμόσει έναν νέο νόμο για την ασφάλεια στην πόλη.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Κίνα «δεν τήρησε τον λόγο της» σε ό,τι αφορά την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ. Χαρακτήρισε μάλιστα «τραγωδία» για τον λαό του Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τον κόσμο όλο τον νέο νόμο.

«Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι πλέον αρκετά αυτόνομο για να δικαιολογείται το ειδικό καθεστώς που του είχαμε επιφυλάξει» μετά την επιστροφή του εδάφους αυτού στην Κίνα. Η κατάργηση αυτών των εξαιρέσεων θα επηρεάσει το σύνολο των συμφωνιών με το Χονγκ Κονγκ, από εκείνην που αφορά την έκδοση υπόπτων μέχρι τον έλεγχο των εξαγωγών τεχνολογίας διπλής χρήσης, διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν «ελάχιστες εξαιρέσεις».

Ο Τραμπ γνωστοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα κινέζων πολιτών που συνιστούν δυνητικό «κίνδυνο» για την ασφάλεια.

Διαβάστηκε 16 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us