Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Κόσμος 20 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε εκστρατεία προώθησης των συμφερόντων του σε οκτώ χώρες εκτός του άξονα Ε.Ε-ΗΠΑ

Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε εκστρατεία προώθησης των συμφερόντων του σε οκτώ χώρες εκτός του άξονα Ε.Ε-ΗΠΑ Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε εκστρατεία προώθησης των συμφερόντων του σε οκτώ χώρες εκτός του άξονα Ε.Ε-ΗΠΑ Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε εκστρατεία προώθησης των συμφερόντων του σε οκτώ χώρες εκτός του άξονα Ε.Ε-ΗΠΑ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ομάδα Ουκρανών εμπειρογνωμόνων κοντά στο γραφείο του Προέδρου Volodymyr Zelensky έχει ξεκίνησε μια εκστρατεία για την προώθηση των συμφερόντων του Κιέβου σε οκτώ χώρες εκτός του άξονα ΕΕ-ΗΠΑ.

Η κίνηση  του Κιέβου έρχεται αφού συνειδητοποιήθηκε η ανάγκη να επεκταθούν οι πηγές διπλωματικής, οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης πέρα ​​από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που η άμυνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Η ομάδα με επικεφαλής τη Δρ. Hanna Shelest, Διευθύντρια Μελετών Ασφάλειας και Παγκόσμιας Προγράμματα στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής “Ukrainian Prism” που εδρεύει στο Κίεβο, προωθεί μια σειρά από ιδέες που η Ουκρανία θα ήθελε να υποστηρίξει ο υπόλοιπος κόσμος.

Η γενική θέση ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας «υπαρξιακός πόλεμος» για τη χώρα ενισχύεται από τον φόβο ότι ο πραγματικός στόχος της Ρωσίας είναι να κατακτήσει ολόκληρη την Ουκρανία και να εκμηδενίσει τον πολιτισμό, τη γλώσσα και τη δημοκρατία της χώρας. Υπό αυτή την έννοια, η αντίσταση της Ουκρανίας είναι επίσης ένας «αντιαποικιακός αγώνας».

Οι Ουκρανοί εκπρόσωποι τονίζουν ότι η χώρα τους πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο με οποιοδήποτε κόστος και να ανακτήσει κάθε εκατοστό εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας. Δεν τίθεται θέμα συμφωνίας σε μια προσωρινή ανακωχή με τη Ρωσία για τη μείωση των ανθρώπινων και οικονομικών απωλειών και στη συνέχεια διαπραγμάτευση με την υποστήριξη ισχυρών χωρών για την ανάκτηση των χαμένων εδαφών.

Η Ουκρανία θέλει ειρήνη, αλλά η ειρήνη μπορεί να έρθει μόνο με τη νίκη της Ουκρανίας. Με πιο σθεναρή και εξελιγμένη στρατιωτική/τεχνολογική βοήθεια, η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο από τον Μάρτιο-Απρίλιο του επόμενου έτους, πιστεύουν επίσης οι Ουκρανοί εκπρόσωποι.

Ενώ βρισκόταν στην Ινδία, η αντιπροσωπεία κατέστησε σαφές ότι η Ουκρανία κατανοεί τους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς της Ινδίας με τη Μόσχα που χρονολογούνται από την εποχή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και δεν αναμένει στρατιωτική υποστήριξη από το Δελχί. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Ουκρανία δέχεται πλέον την Ινδία ως έναν από τους ηγέτες του «Νότου», η ινδική πλευρά θα μπορούσε τουλάχιστον να παράσχει ηθική και διπλωματική υποστήριξη στο Κίεβο, ιδίως διαφοροποιώντας τις αγορές πετρελαίου και όπλων εκτός Ρωσίας και πλησιάζοντας προς τη Δύση και των Ηνωμένων Πολιτειών στα κύρια γεωπολιτικά ζητήματα.

Η Δρ Χάνα Σέλεστ παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα η εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας ήταν ευρωκεντρική, αλλά οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της χώρας έχουν εν τω μεταξύ συνειδητοποιήσει τη σημασία μιας στρατηγικής για την Ασία. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο μεσολάβησης για το ουκρανικό ζήτημα που έθεσε η ομάδα του στοχεύει, καταρχάς, σε στενούς δεσμούς με οκτώ χώρες – Αυστραλία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Ινδία, Κατάρ, Ισραήλ, Βραζιλία και Καναδά.

Σύμφωνα με την ουκρανική ομάδα, το Κίεβο έχει πλέον ολόψυχα υποστήριξη από τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα. Μάλιστα, η Σεούλ, που είναι ο επόμενος προορισμός της ομάδας, έχει ήδη αρχίσει να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα μέλη της.

 Αντιμέτωποι με τα συμπεράσματα ομολόγων τους όπως ο Richard Hass και ο Charles Kupchan, οι οποίοι υποστήριξαν πρόσφατα στο περιοδικό Foreign Affairs ότι η πιθανότητα έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί – στο πλαίσιο ενός συνόλου παραγόντων όπως η αποδυνάμωση της ξένης στρατιωτικής υποστήριξης , στρατιωτική κούραση και του πληθυσμού και ύπαρξη διαφωνιών μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία – η ουκρανική ομάδα δεν πείστηκε καθόλου από τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν.

Οι εκπρόσωποι του Κιέβου δήλωσαν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του Ζελένσκι και των στρατηγών του είναι μια «χονδροειδής παραπληροφόρηση» και έδειξαν εμπιστοσύνη ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο και έτσι θα επιτύχει την επιθυμητή ειρήνη. Σύμφωνα με αυτούς, η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί «δεν μπορείς ποτέ  να εμπιστευτείς τη Ρωσία».

 Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 31 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us