Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
Κόσμος 25 Απριλίου 2024

Πολωνία: Πρόθυμη να επιστρέψει Ουκρανούς στο Κίεβο για να υπηρετήσουν στον στρατό

Πολωνία: Πρόθυμη να επιστρέψει Ουκρανούς στο Κίεβο για να υπηρετήσουν στον στρατό Πολωνία: Πρόθυμη να επιστρέψει Ουκρανούς στο Κίεβο για να υπηρετήσουν στον στρατό Πολωνία: Πρόθυμη να επιστρέψει Ουκρανούς στο Κίεβο για να υπηρετήσουν στον στρατό
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους τα διαβατήρια για τους άνδρες που έχουν την ηλικία για στρατιωτική θητεία μπορούν να δοθούν μόνο εντός της χώρας και όχι σε ξένες διπλωματικές αποστολές.

Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες, οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών που ζουν στο εξωτερικό δεν θα μπορούν να ανανεώσουν τα διαβατήρια που η προθεσμία τους έχει λήξει ή να αποκτήσουν νέα διαβατήρια.

Η Πολωνία στο παρελθόν είχε προτείνει ότι να βοηθήσει την Ουκρανία έτσι ώστε όσοι υπόκεινται σε στρατιωτική θητεία να επιστρέψουν στη χώρα τους και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δήλωσε ο δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Kosiniak-Kamysz στην τηλεόραση Polsat.  

«Νομίζω ότι πολλοί Πολωνοί είναι θυμωμένοι όταν βλέπουν νεαρούς Ουκρανούς σε ξενοδοχεία και καφετέριες, ενώ ακούνε πόση προσπάθεια πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία», τόνισε ο Kamysz, χωρίς να διευκρινίσει πώς η Πολωνία μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Περίπου 4,3 εκατομμύρια Ουκρανοί ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από αυτούς, οι 860.000 είναι ενήλικες άνδρες, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Η Πολωνία έχει προσφέρει καθεστώς προσωρινής προστασίας σε 950.000 Ουκρανούς.

Η Πολωνία κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία, ως η χώρα που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους Ουκρανούς σύμφωνα με τη REL.

Πηγή: abcnwes.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us