Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023
Κόσμος 09 Ιουνίου 2023

Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες

Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες Ρωσία: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Russia Ukraine War

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε σήμερα ότι όλες οι δεξαμενές της Κριμαίας έχουν γεμίσει και ότι θα υπάρχει νερό για τις επόμενες 500 ημέρες, μετά την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (Nova Kahovka).

Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας της πόλης Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ κατηγόρησε το Κίεβο για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι “ένας από τους στόχους του βομβαρδισμού του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα από το καθεστώς του Κιέβου είναι να στερήσει στην Κριμαία το νερό“.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα βάρβαρη ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου και σημείωσε ότι οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή.

Μετά την καταστροφή, μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή της Χερσώνας, όπου βρίσκεται η Νόβα Καχόβκα, με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Προβλήματα με την υδροδότηση υπήρξαν και στη Χερσώνα, αλλά και στην Κριμαία, ωστόσο από τη Μόσχα λένε ότι υπάρχει νερό σε εφεδρεία για τις επόμενες 500 ημέρες.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 24 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us