Σάββατο, 19 Απριλίου 2025
Κόσμος 11 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμοί σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 25.000 οι νεκροί και στις δύο χώρες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑ

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, επισκεπτόμενος το Ντιγιαρμπακίρ ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Ακόμα δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 83 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us